Nonstop-juoksu on Wihan erikoisuus

15.9.2014

Vuodesta 2008 alkaen Wihan kilometreillä on ollut tarjolla nonstop-juoksu. Tämä tarkoittaa sarjavaihtoehtoa, jossa matka ja starttiaika ovat vapaavalintaisia. Nonstop-juoksu ei ole kilpailu vaan mahdollisuus juosta vapaavalintainen lenkki muiden juoksijoiden seurassa järjestäjän huollolla, ja niin pitkään kuin jaksaa. Nykyisin tekniikan edistyttyä myös nonstop-juoksijat juoksevat chipin kanssa ja saavat ”virallisen” ajan ja matkan kirjattua tuloksiin, vaikka kilpailua ei olekaan. Nonstop-juoksu on mukava tapa kokeilla omia rajojaan ja tämän ovat osallistujat myös huomanneet.

 

Nonstop-juoksun suosio on yllättänyt järjestäjätkin ja viime vuosina sarjassa on ollut noin 30 juoksijaa ja pisimpään juosseet ovat useana vuonna juosseet 80km tuloksen. Selvästi nonstop-sarjan rento meininki houkuttaa, vaikka tarjolla olisi 50km ja 100km virallisestikin noteerattavia tuloksia. Toki joukossa on myös juoksijoita jotka kokeilevat myös omaa ensimmäistä kymppiään! Nimenomaan 10km on toinen suosittu nonstop-matka, kun kerran 3,333km lenkkiä kierretään. Moni aloitteleva juoksija miettii pystyykö juoksemaan kympin, ja tämä on hyvä tapa kokeilla ilman suurempia paineita.

 

Tällä hetkellä nonstop-juoksun matkaennätys on siis 80km, joka on juostu neljä kertaa eri juoksijoiden toimesta  (Jukka-Pekka Lätti, Jarmo Takala, Jussi Seppälä, Ari Lindsten). Ehkä tänä vuonna joku juoksee 90km? Mutta kaikki kykyjensä mukaan ja yhtä lailla ensimmäistä kymppiänsä juoksevat ovat tervetulleita! On hieno huomata, että porukkalenkki ilman kilpailua on näin suosittua. Tähän mennessä nonstop-suorituksia on Wihalla 141 kpl ja lisää saadaan toivottavasti tämän vuoden kisassa 11.10.