Wihalle IAU Bronze Label

23.9.2014

Wihan Kilometrien 100km ja 50km -kilpailuille myönnettiin/uusittiin tänään IAU:n Bronze Label sertifikaatit numero 279a,b. Wiha sai kyseisen sertifikaatin ensimmäistä kertaa vuonna 2009 ja se on aina uusittava vuosittain. Tänä vuonna reittiä oli vielä siis hieman viilattu ja uusimisen yhteydessä IAU:lle toimitettiin myös uudet reittidokumentit.

Virallisesti mitatun reitin lisäksi sertifikaatin saanti edellyttää käytännössä järjestävän seuran SUL:n jäsenyyttä ja sen todistavaa puoltavaa lausuntoa SUL:sta.

Bronze Label -sertifikaatti on lähinnä kansainvälinen "tunnustus" ultrakilpailulle ja joissain tilanteissa se auttaa kilpailussa tehdyn tuloksen noteeraamista viralliseksi ja sen hyväksymistä tilastokelpoiseksi (esim. karsintarajana johonkin toiseen kilpailuun).

Ennen kaikkea Bronze Label -sertifikaatin hakeminen on kuitenkin järjestäjän pyrkimys osoittaa juoksijoille, että tapahtumassa on panostettu reitin määrittelyyn ja tarkkaan mittaan.

Lisätietoja IAU:n Label-järjestelmästä kiinnostuneet voivat lukea täältä.