Wiha 2014

Miesten Suomen Mestari: Jan-Mikael Wikström
(kuva Jarno Maimonen)
Naisten Suomen Mestari: Ulrika Skräddar
(kuva Jarno Maimonen)
Miesten 100km voittaja Max Själin
(kuva Jarno Maimonen)

Wihan Kilometrit 2014 juostiin hienossa säässä lauantaina 11.10.2014. Lämpötila pysyi pääosin 10 asteen yläpuolella ja pitkällä suoralla puhalsi päivän aikana mukava myötätuuli. Tapahtuman tuloksista on jo kirjoitettu lyhyet raportit eri sivustoilla:

Raportti Wihasta Kestävyysurheilu.fi-sivustolla.

Endurancen raportti Wihasta.

Endurancen raportti Suomalaiset Sataset kilpailusta.

 

Tapahtuman tunnelmaan pääset Jarno Maimosen ottamien kuvien avulla. Kuvia löytyy tästä abumista.

Lisää kuvia on esim. täällä Juoksufoorumin nimimerkki isin jakamana. Isin viesti oli: "Pari suttuista kuvaa Wihalta vapaasti omaan yksityiseen käyttöön. Jos haluat jonkun kuvan täydellä resoluutiolla, laitahan viestiä isi (ät) saunalahti.fi."

Numerotriviaa kisasta

Wihan eri matkoille starttasi tänä vuonna 183 juoksijaa (122 miestä ja 61 naista). Sataselle lähti 50 juoksijaa, mikä sivuaa vuoden 2011 satasen osallistujaennätystä. Myös nonstop-juoksussa sivuttiin osallistujaennätystä, kun nonstoppareita oli 31kpl. Vastaavasti maratonin osallistujamäärä 47 jäi tänä vuonna selvästi aiempia vuosia pienemmäksi. Viime vuoden osallistujamäärä (Matti Mänttärin muistomaraton) oli 83 juoksijaa, ja vuonna 2010 tehty ennätys on 88 juoksijaa.

Startanneista 183 juoksijasta maaliin juoksi 168. Yhteensä 15 keskeytyksestä 11 kpl oli satasella ja 4 kpl maratonilla.

Kaksi maratonia juoksi tänä vuonna 6 juoksijaa (4 miestä ja 2 naista).

Nonstop-juoksussa ei oltu ennätysjahdissa vain osallistujamäärien suhteen vaan myös juostujen matkojen suhteen. Jukka-Pekka Lätti ja Jarmo Takala juoksivat ensimmäisinä nonstoppareina 100km lenkin. Aiempi matkaennätys oli 80km ja se on juostu useana vuonna.

Reittiennätyksiä ei tänä vuonna tehty, mutta lähellä se oli. Max Själin jäi satasen ennätyksestä vain noin minuutin ja puolikkaalla Markus Välimäki jäi ennätyksestä 14 sekuntia.